Děti na ZŠ Letců R.A.F. ochutnaly španělskou kuchyni

Vloženo: 23.03. 2018

Autor: Mgr. Petr Černohous

ZŠ Letců R.A.F. ve spolupráci s Asociací školních jídelen a jejím výkonným ředitelem Karlem Jahodou, se už po třetí zúčastnila projektu zaměřeného na cizí kuchyně, loni představila norskou kuchyni. Letošní rok je to země zalitá sluncem a vůní koření, kterou je Španělsko. Včerejší akci navštívil i obchodní rada španělského velvyslanectví Fermín Lopéz, který shlédl překvapení v podobě temperamentního španělského tance. Zúčastnil se výuky s prvňáčky, kteří mu zazpívali a zarecitovali. Obchodní rada také obdaroval žáky, kteří se zúčastnili výtvarné soutěže na témata: jaro a Španělsko. Ve škole návštěva strávila příjemné dopoledne a po obědě se vydala ještě na prohlídku nymburského pivovaru.
Specialitou dne byla polévka Andaluské gazpacho připravená ze zcela syrové zeleniny a Valencijská paella servírovaná s kuřecím masem. Jako dezert byl podáván pomeranč s medem a olivovým olejem. Tříchodové menu sestavil španělský kuchař Enrique García Tejada.