Vloženo: 23.03.2018
Autor: Mgr. Petr Černohous
ZŠ Letců R.A.F. ve spolupráci s Asociací školních jídelen a jejím výkonným ředitelem Karlem Jahodou, se už po třetí zúčastnila projektu zaměřeného na cizí kuchyně, loni představila norskou kuchyni. Letošní rok je to země zalitá sluncem a vůní koření, kterou je Španělsko. Včerejší akci navštívil i obchodní rada španělského velvyslanectví Fermín Lopéz, který shlédl překvapení v podobě temperamentního španělského tance. Zúčastnil se výuky s prvňáčky, kteří mu zazpívali a zarecitovali. Obchodní rada také obdaroval žáky, kteří se zúčastnili výtvarné soutěže na témata: jaro a Španělsko. Ve škole návštěva strávila příjemné dopoledne a po obědě se vydala ještě na prohlídku nymburského pivovaru.
Specialitou dne byla polévka Andaluské gazpacho připravená ze zcela syrové zeleniny a Valencijská paella servírovaná s kuřecím masem. Jako dezert byl podáván pomeranč s medem a olivovým olejem. Tříchodové menu sestavil španělský kuchař Enrique García Tejada.
- Aktuality
- Tiskové zprávy
- Kalendárium
- Úřední deska
- Městský rozhlas
- Otevřená radnice
- Objednávkový systém
- Kontakty a telefonní seznam MěÚ
- Infocentrum
- Krátce z města
- Foto a video galerie
- Bezpečný Nymburk
- SMS InfoKanál
- Městská policie
- Hlášení závad
- Nymburský zpravodaj
- Nabídka nemovitostí
- Parkovací karty
- Nymburský měšec
- Adopce schodů věže kostela sv. Jiljí
- Dotace, granty a dary
- Czech Point
- Bannery
- Facebook města
- Hlášení zápachu - AirQ